مفهوم Cache Server و کاربرد آن

مفهوم Cache Server و کاربرد آن

مفهوم Cache Server و کاربرد آن

در این پست قصد داریم به مفهوم Cache Server و کاربرد آن در شبکه اینترنت بپردازیم. شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) جهت صرفه جویی در مصرف پهنای باند (Bandwidth) خود از امکانی به نام Cache Server استفاده می نمایند. نحوه کار سرویس فوق به این صورت است که زمانیکه یک کاربر برای نخستین بار درخواست لود شدن سایتی (برای مثال Google.com) را می فرستد، سایت مذکور لود شده و در Cache Server شرکت ISP ذخیره می گردد تا در دفعات بعدی که کاربر درخواست همین سایت را ارسال نماید، وب سایت مربوطه از منبع اصلی آن (وب سرور مربوطه) لود نشده و از صفحات کش شده موجود در Cache server استفاده نماید. با این کار پهنای باند شرکت مصرف نمی گردد، بلکه از سرور داخلی Cache Server خوانده می شود، در نتیجه سرعت لود شدن سایت نیز برای کاربران افزایش می یابد.

اما اگر در این مدت تغییری بر روی وب سایت مورد نظر رخ داده باشد، کاربر به دلیل مشاهده صفحات کش شده و قدیمی قادر به رؤیت تغییرات جدید نخواهد بود. قابل ذکر است که بسته به شرکت ISP شما، مدت زمان Refresh شدن Cache Server ها متفاوت می باشند، این مدت از ۲ یا ۳ ساعت الی ۴۸ ساعت متغیر است (Cache Server و کاربرد آن).

مفهوم Cache Server و کاربرد آن

در نظر داشته باشید که علاوه بر Cache Server شرکت ارائه دهنده اینترنت شما (ISP) با توجه به شبکه داخلی ممکن است با Cache های دیگر نیز روبرو باشید، برای مثال اگر شبکه داخلی شما از نرم افزار ISA Server و یا TMG برای کنترل ترافیک خود استفاده می نماید، باید توجه داشته باشید که این نرم افزارها نیز دارای Cache های مستقلی می باشند.

در برخی از موارد می توان با فریب دادن Cache Server، آن را مجبور ساخت تا سایت مورد نظر را مجددا از منبع مربوطه (وب سرور) لود نماید برای اینکار باید تغییرات جزئی را در ظاهر URL وارد شده ایجاد نمود. به طور مثال اگر همیشه آدرس سایت خود را به این صورت وارد می نمودید http://www.example.com، این بار برای فریب دادن Cache server آدرس را به صورت http://example.com/# وارد نمایید، در این حالت Cache Server مربوطه به تفاوت بین این دو نام پی برده و گمان می کند با آدرس جدیدی روبرو شده است که برای اولین بار درخواست شده، بنابراین آن را از منبع مربوطه (وب سرور) به صورت کامل لود خواهد کرد (Cache Server و کاربرد آن).

همچنین علاوه بر موارد توضیح داده شده، مرورگر شما نیز اطلاعاتی را در دیتابیس خود ذخیره و cache می کند، برای اینکه به نرم افزار دستور دهید تا از Cache خود استفاده ننماید و اطلاعات سایت را از ISP دریافت کند می توانید از کلید های Ctrl + F5 استفاده نمایید و یا از طریق تنظیمات مرورگر مربوطه تمام Cache های ذخیره شده را حذف نمایید.

مفهوم Cache Server و کاربرد آن

 

دیدگاهتان را بنویسید